P13 B
Två lördagsmatcher söder ut
2016-12-17 14:22

Två tidiga lördagsmatcher borta, båda en bit längre söderut och båda i ett härligt vinterväder, knappt någon vind och ingen nederbörd.

Den första spelades mot Vellinge. Av de rapporter som nått mig från den matchen har jag förstått att vi mötte ett starkt spelsuget Vellinge. Matchen slutade till vår fördel resultatmässigt men det var en jämn match. Våra spelare hittade ofta rätt i sina positioner. Dock var Vellinge taggade och pressade oss snabbt och hårt. Vi lyckades ofta passa bollen 3-4 gånger, det är jättebra mot det starka motståndet. Killarna visar på en god lagsammanhållning och kämparglöd. Hela laget visade att vi anfaller som ett lag och vi försvarar som ett lag samt att vår spelidé sitter bättre och bättre!

Den andra matchen spelades mot ett idag duktigt, aggressivt försvarande, löp- och kontringsstarkt Skanör. I Första halvlek släpper vi in ett mål på en fast situation och två till på snabba spelvändningar/kontringar. Spelmässigt spelas bollen runt mellan våra olika lagdelar helt okej i första halvlek men vi kommer inte riktigt fram hela vägen. I halvlek pratar vi om att vara lite aggressivare på boll och att våga spela runt. Det syns tydligt att våra spelare tog till sig av halvleksinstruktionen och vi spelade verkligen runt bollen med variation och vi gör tre spelmål där flera lagdelar är med om inte alla. När det är två sekunder kvar av matchen slår våra duktiga motståndare in ett mål. Vi åker hem med en uddamålsförlust men absolut med en spelvinst mellan oss själva, vi ser att spelidén fungerar.