Storseger för herrarna!
2020-06-16 20:30

Igår var det äntligen premiär i Division 2, och LB07’s herrar inledde säsongen på bästa tänkbara sätt.

Första halvlek

LB07 förde matchen inledningsvis. Onsala BK stack emellanåt upp och kombinerade sig fram längst kanterna, dock utan att skapa någon riktigt farlig målchans. I LB hade forwardsparet Simon Råstedt och Anton Reutersköld (bilden) varsitt bra läge att sätta dit 1-0, men Onsalas målvakt stod för två bra parader. Länge såg det ut som att 0-0 skulle stå sig till pausvilan, men i slutminuterna av första halvlek nickade Oskar Ågren in 1-0 på Daniel Asks hörna. Stabil första halvlek av LB och en rättvis ledning i paus.

Andra halvlek

Matchen blev mer statisk i andra halvlek, mycket på grund av värmen och de matchotränade spelarna. Onsala flyttade successivt fram sina positioner och LB07’s anfall blev allt kortare. LB stod dock rätt djupt i planen och släppte inte till några direkta målchanser. I matchens 86:e minut samarbetade Daniel Ask och Anton Reutersköld, vilket resulterade i ett friläge för Reutersköld som han avslutade på bästa tänkbara vis. 2-0 och segern kändes säker. Målet fick anspänningen att lägga sig och resulterade i ytterligare två sena mål. Det första genom inhoppande Adam Goldstrand och minuten senare löpte sig Jason Rindom igenom och frispelade Daniel Ask som kunde peta in slutresultatet 4-0 i öppet mål.

En mycket fin premiär av herrarna och tre sköna poäng. Nu väntar en midsommarhelg innan laget åker till Ängelholm för nästa match den 27/6.

Veberöd besegrades
2020-03-31 13:03
Det var några veckor sedan senaste vinsten men under lördagen besegrades Veberöds AIF hemma på konstgräset med 2-1 efter mål av Damir Becirovic och Simon Hagström. Matchen som skulle ha varit genrepet inför kommande helgs seriestart blir istället en i raden av träningsmatcher.

LB07 var under större delar av matchen det bollförande laget men hade svårt att omsätta chanserna till mål. 1-0 kom genom Damir som med fin känsla kunde lobba in bollen i mål. Veberöd hade sin bästa period i början av andra halvlek och kunde då också kvittera. LB07 spelade upp sig igen men missade flertalet heta målchanser innan Simon Hagström i samband med en hörna kunde avgöra matchen.

John Wall om matchen:

35 + 15 minuter bedömer vi dag utifrån önskvärd standard. Veberöd  gör en hel del saker bra och obekvämt för oss idag - och vi tappar dirigentpinnen i matchen.

I synnerhet så kan motståndaren binda upp bollen under längre tider vilket gör att vi tappar rytmen i spelet och i vår shape.

Positivt är fortsatt andelen inträden i box - vilket vi fortsatt ska producera.

Vi önskar också ett snabbt tillfrisknande till spelaren i Veberöd som fastnade i konstgräset och blev utburen.

Laget kommer fortsätta att träna på som vanligt men undantag från ledighet i påsk och kristi himmelsfärd. I kalendern hittar ni planerade träningsmatcher så här långt.

1-1 med mersmak i Kristianstad
2020-03-22 13:12
Under lördagen spelade vi mot fjolårets division 1 lag Kristianstad FC på bortaplan. LB07 gjorde överlag en bra och stabil insats där vinsten låg närmst till hos bortalaget. Matchen slutade 1-1(1-0) efter att Kevin Lidin kvitterat på straff i andra halvlek. Förutom straffmålet hade LB07 ett par klara chanser men hemmalagets bästa spelare i målvakten Jonas Hallgren såg till att resultatet stannade vid 1-1.

John Wall kommenterade matchen så här:

- Sammantaget en match som vi uppfyller till mångt och mycket vår benchmarks i vårt anfallsspel, men är ej riktigt tillfredsställande i samband med bollvinst. Variationsrikt och med en tydlighet i djupled kännetecknade många av våra initiativ idag.

- Noterbart är att Adam Reuterskiöld gör debut från start idag och genomför matchen på ett tillfredsställande sätt.

Startelvan:

Adam Gundersen, Colin Yusuf - Simon Hagström - Emmanuel Okine - Simon Thoresson, Kevin Lidin - Damir Becirovic - Fabian Green - Maltin Coku, Simon Råstedt - Adam Reuterskiöld.

Avbytare: Hugo Andersson, Wilmer Persson, Oliver Martyn, Adam, Golstrand, Henrik Sandell.

Här hittar du Kristianstads syn på matchen:

Nyförvärv - Emmanuel Okine
2020-01-16 20:41
Emmanuel kommer senast från den norska klubben FK Mjölner.
Emmanuel Okine blir det femte nyförvärvet inför återkomsten till division 2. Försvarsresen från Ghana har de senaste halvåret spelat i Norge i FK Mjölner. Då Emmanuel tillsammans med sin fru har sin bas här i Malmö sökte en klubb närmre staden fick klubben möjligheten till en övergång. Emmanuel har erfarenhet av superettan, division 1 och division 2 i klubbar som Landskrona BoIS, Mjällby AIF och Kristianstad FC. Den 28-årige och 192 cm långe mittbacken kommer göra sin första träning med klubben på måndag.

Sportchef Sebastian Jonsson om värvningen:
- En stor pusselbit på plats i vårt lagbygge. Med Emmanuel får vi erfarenhet från högre divisioner och det behövs till vårt unga lag. - Genom Olof Perssons nätverk kom vi i kontakt med Emmanuel och när jag och John träffade Emmanuel uppstod det snabbt ett samtycke. I Emmanuel får vi en följsam, stark och rejäl mittback. Vi kommer få nytta av han i vår defensiv men också en tillgång framåt med sin längd.

Truppbygget fortsätter och vi känner oss trygga med att kunna ställa ett starkt lag på planen när säsongen drar igång. Det är ett par pusselbitar kvar som ska falla på plats, och har goda förhoppningar om att inom en snar framtid kunna presentera ytterligare positiva nyheter kring spelartrupp och ledarstab. Vi har en tydlig process och ett lugn i det vi gör.
Sön 21/11 14:00
Sön 14/11 14:00