SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LB07
Fotboll
F17
Välkommen till LB07 Dam

LB07 Dam / F17 är en samling duktiga och ambitiösa fotbollstjejer. Vi spelar säsongen 2022 i division 3 sydvästra Skåne. Vi blandar gärna grundtruppen med tjejer från våra yngre lag för att hela tiden utveckla både laget och förbereda våra yngre spelare för spel i seniorlaget. Vill du vara med och utvecklas som spelare och ingå i en trupp som ger järnet för varandra – tveka inte att höra av dig till oss med ditt intresse. Kontakta Henrik Adolfsson, Sportchef dam/flick – henrik@lb07.se.

Bra avslutning på vårsäsongen - nu laddar vi för en spännande höst
2022-06-21 10:59
Ett av många mål under våren - här mot Åkarp på Brovallen

I veckan kör vi vårens sista träning innan vi tar välförtjänt ledighet. När vi är tillbaka igen väntar en spännande höst i en superjämn serie. 

 

Efter den avslutande matchen mot Höllviken ligger vi på tredje plats i tabellen bara fem poäng efter Nike som ligger tvåa. Det är dock väldigt tajt mellan lagen. Ner till Kvarnby på nionde plats skiljer det bara fyra poäng. Med andra ord kommer vi behöva vara på tå i alla matcher hela vägen in. Så det gäller att vi kommer taggade till träningsveckorna innan serien drar igång igen!

 

Avslutningen mot Höllviken bjöd på många mål från vår sida vilket kan bli viktigt i slutändan nu när serien är så jämn. Matchen inledde vi kanske något ofokuserat även om vi hade bra kontroll över händelserna. Efter en mållös och ganska chansfattig första kvart får vi till en stor mängd avslut under resten av halvleken. Vi har dock lite svårt att ta oss in i farlig zon när Höllviken har ork och står bra i sina positioner. Men när vi väl får upp tempot får vi in tre bollar. I halvtid är det ändå lite frustration. Tålamodet är kanske ibland lite för kort bland tjejerna och vi kan helt klart bli bättre på att istället för att bli otåliga hjälpa varandra att hitta rätt i vårt spel. I halvtid pratar vi oss samman, konstaterar att vi leder matchen klart och att vi kommer kunna göra fler mål med lite mer noggrannhet och genom att bara fortsätta spela som vi gör. 

 

I andra halvlek är det stor skillnad. Från start har vi bättre rörlighet och vi kan utnyttja ytor i Höllvikens försvar. Vi gör tidigt tre mål och i det varma vädret ger det oss energi samtidigt som det blir allt tuffare för Höllviken. Vi tar oss i andra halvleken in i farlig zon betydligt oftare än i första och gör sju mål. I mitten av halvleken får Höllviken in ett tröstmål vilket ger slutresultatet 10-1. 

 

Under våren har vi blandat och gett med stundtals riktigt bra spel och ibland lite ofokuserat. Vi har ett ungt lag och just stabilitet, tålamod och förmågan att anpassa spel till situation kommer ofta med just rutin. Vi fortsätter hela tiden att ta steg i rätt riktning och kan vi fortsätta med det kommer vi kunna göra en riktigt bra höst. 

 

Nu ser vi fram emot lite vila och sedan ses vi snart igen taggade för nya äventyr!

Kan vi ta med oss medvinden till matchen mot Höllviken?
2022-06-08 20:24

Jodå, veckan blev lika tuff som förväntat.

 

Mot Skurup följer vi matchplanen perfekt i 35 minuter och släpper få avslut mot oss och tar ledningen med 1-0 i en vass omställning. Sista 10 i första kommer vi inte riktigt rätt i positionerna men håller ut. Tyvärr blir det samma trend första 20 i andra halvlek där vi inte får till någonting, släpper in fyra mål och är nere under isen. Men så gör vi mål, får massor av energi och gör ytterligare ett mål med knappt tio minuter kvar. Vi gör vad vi kan på slutet men lyckas inte få in kvitteringen. Förlust med 4-3. Tuff match, lite sura miner men stundtals gör vi det vi ska.

 

Tre dagar senare möter vi Klågerup. Vi är av banan i 20 minuter. Ingen förstår riktigt vad som händer när vi släpper in tre mål. Men bara att konstatera att vi inte är där vi ska vara. Sen tar vi över matchen och gör ett mål innan halvtid som slutar 3-1 till Klågerup. I andra halvlek gör vi ett tidigt mål till 3-2 och har sedan en rad chanser som nästan osannolikt inte går in. När vi på slutet flyttar upp allt vi har lyckas Klågerup trycka in 4-2 och andra förlusten i rad är ett faktum. En dålig inledning straffar oss hårt även om vi tycker vi minst ska kunna klara oavgjort med tanke på de chanser vi har. Vi ledare konstaterar efter matchen hur viktig matchen mot Lunds Bois nu blir, för vänder vi inte trenden där så ser det tufft ut.

 

Och vi lyckas! Mot Lund spelar vi helt rätt under en rad perioder av matchen. Speciellt under inledningen när vi går upp till en 2-0-ledning. Vi tycker att vi har matchen under kontroll, men än en gång är marginalerna små. Lund har ett ribbskott som kan betyda mycket men inget mål. I början av andra har vi ett friläge att göra 3-0. Mål där och matchen ser helt annorlunda. Istället gör Lund två mål på två minuter och plötsligt är det 2-2 och nerv i matchen som nu står och väger med småchanser åt båda hållen. På slutet får vi straff efter en hands och tar hem vinsten med 3-2. Efter en tuff vecka känns vi värda det eftersom vi har haft lite oflyt tidigare i veckan. Och återigen går det att konstatera att vi inte får någonting gratis i den här superjämna serien där vi hela tiden behöver prestera på topp för att ta poäng. 

 

Nu väntar Höllviken som har haft en ganska tuff inledning på serien. Vi vet samtidigt att om vi inte gör vad vi ska, och spelar på topp, kommer de att straffa oss. Så nu gäller det att vi får med oss medvinden från senaste matchen och får till all energi vi kan uppbringa, så finns chansen att nå ett positivt resultat på söndag.

 

Så kom till Limhamns IP och heja fram tjejerna så att vi fyller dem med vilja och positiv energi!

 

LB07 – BK Höllviken
Sön 12/6 14.00
Limhamns IP

En rolig och utmanande vecka framför oss
2022-05-25 12:34
En av flera heta chanser till 3-1 men avslutet räddades på mållinjen av täckande försvarare

Efter en skön seger mot Åkarp väntar nu en intensiv vecka. 


Matchen mot Åkarp slutade med en uddamålsvinst som till sist satt hårt inne. Vi började matchen bra och hade några fina anfall och lyckades göra ett tidigt mål. Därefter kom Åkarp in bättre i matchen och hade bland annat ett stolpskott innan de kunde utjämna till 1-1 i mitten av halvleken. Slutet av första halvlek var jämn och där vi återigen tar ledningen på ett riktigt fint avslut från straffområdeslinjen. 2-1 i paus. 


I början av andra halvlek spelar vi precis som vi ska och skapar en rad riktigt heta målchanser. Men i mitten av halvleken börjar vi slarva lite vilket än en gång tar Åkarp in i matchen. På slutet blir det lite stökigt när vi faller ner lågt i planen för att försvara ledningen. Bland annat träffar Åkarp ribban men även vi hotar vid några omställningar. Men det blir inga fler mål och matchen slutar med vinst, 2-1. Efteråt känner vi alla att det är skönt med en vinst men också att vi inte gjorde en toppmatch. Marginalerna är små när det är så många jämna lag i serien. Vi kan mycket väl stänga matchen i början av andra halvlek när vi har flera klara målchanser men å andra sidan har vi lite marginaler på vår sida på slutet. En vinst blev det hur som helst och det är alltid skönt!


Nu väntar en vecka med match söndag-onsdag-söndag. Det blir en riktig värdemätare för vårt unga lag som startar borta mot ett starkt och hittills obesegrat Skurup nu på söndag, därefter Klågerup och Lunds BOIS, även de matcherna på bortaplan. Så nu gäller det att kraftsamla med många supportrar på plats - det behöver vi för det ger lite extra energi ute på planen. 


Då kör vi!