SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LB07
Fotboll
P19
Välkommen till LB07 U19
 
Summering försäsong
2020-03-30 08:23

Inför säsongen så har LB07 flyttat upp Hugo Andersson, Fabian Green, Adam Gundersen, Simon Hagström och Henrik Sandell till seniorlaget. Det är en jätteframgång för U19 att hela fem spelare tilldelas permanenta platser i vår nyblivna div. 2 trupp. Utöver dem så har ytterligare sex spelare varit i träning och matchats hos A. Så det är en väldigt bra tid att vara tränare och spelare i U19 då klubben visar stort förtroende för vårt sätt att arbeta. 


Utöver att A-laget flyttat upp dessa fem spelare så valde Moddi Feghoul, Mads Johansen och Max Persson att lämna. Nytillskott från U17 är Anwar Can Mustafa, Jacob Grahn, Gustaf Granborg, Sebastian Jönsson och Jonathan Sjöstrand. Det finns alltid både spets och bredd från ungdomslagen i LB07. Nya från andra klubbar är David Javerud (Landskrona BoIS), Erik Hjertsson (Trelleborgs FF), Isak Hallebrand (Lunds BK) och Marko Tuka (Husie IF). 


Vi inleder säsongen med Skånecupen utan att ha bedrivit träningar på förhand, med anledning av att Malmö Stad höll konstgräsplanerna stängda över jul och nyår. Efter gruppseger över IF Lödde (5-2) samt Kulladals FF (1-0) ställdes vi mot Södra Sandby i åttondelsfinal (1-0) och därefter BK Flagg i kvartsfinal (4-1). Tyvärr blir Malmö FF numret för stora för oss i semifinalen (3-4), där vi faller efter förlängning. MFF hade inför semifinalen endast spelat två matcher och det märktes att de var fräschare i slutskedet av ordinarie tid då vi inte orkar behålla ledningen med två minuter kvar av ordinarie tid. En härlig start på säsongen med många bra insatser av spelarna och det ger goda förhoppningar inför nästa års Skånecup där vi hoppas spela en efterlängtad final. 


Matcher

Mjällby AIF 0-1

Kristianstad FC 5-0

Trelleborgs FF 1-6

IFK Hässleholm 7-0

Malmö City 3-0

FC Bellevue 4-4

BK Olympic 7-1

Helsingborgs IF 1-2


Fyra vinster, tre förluster, en oavgjord med målskillnad 28-14. 


I februari vankades slutspel i Ligacupen där vi mötte Mjällby AIF (0-1), Kristanstad FC (5-0), Trelleborgs FF (1-6) samt IFK Hässleholm (7-0). Tyvärr förluster mot de Allsvenska U19 lagen.

Mot Mjällby förtjänar vi mer där vi gör en strålande match över 75 minuter, men har inte riktigt kraft att forcera fram en kvittering i slutskedet. Mot Trelleborgs FF håller vi jämna steg till minut 70, TFF valde inför matchen att anpassa ett lågt försvarsspel och kontra med många spelare, vilket de lyckas med framförallt under de sista 20 minuterna och siffrorna rinner tyvärr ifrån när vi tar flera felbeslut på egen tredjedel. 


Seniorlaget valde inför säsongen att lämna över MM matchen mot Malmö City (div.3) till oss och i mars var det dags att mötas i gruppspelets sista omgång. Vi förberedde oss på att möta deras seniorlag, men City valde att även matcha spelare från deras U19. Vi är ineffektiva men vinner trots det med 3-0 och kvalificerar oss till slutspel där vi ställs mot FC Bellevue (div.5).

Det är svårt att ta MM seriöst som ett evenemang med denna match färskt i minne. Vi blir konsekvent bortdömda men lyckas ändå ta matchen till straffar; vi missar tyvärr två stycken och således blir vi utslagna. Trots viss frustration så är det väldigt nyttigt för oss att möta lag med mer rutin från seniorspel, så en bra erfarenhet. 


Mot BK Olympic gör vi våra sämsta inledande 20 minuter denna säsong där vi är obeslutsamma och statiska med boll. Efter att Olympic tar ledningen så vaknar vi till och kontrollerar behärskat resten av matchen och kan gå ifrån till hela 7-1. I fjol var BK Olympic en av våra närmaste konkurrenter i serien så det är en fin värdemätare på att vi har utvecklas. 


Mot Helsingborgs IF ställdes vi mot ett bra lag som vill spela en attraktiv fotboll med högt bollinnehav och många skapade målchanser. Vi kan hävda oss inom vissa skeden, men HIF kontrollerar bollinnehavet och är bäst i första halvleken. I andra är vi välorganiserade och arbetar bra i defensiven och omställningarna, men får tyvärr se oss besegrade då HIF avgör med ca fem minuter kvar av ordinarie tid. 


Ska man summera träningsmatcherna så har vi skapat ett större avstånd till de lag vi var jämna med i höstas. Däremot behöver vi höja oss mot de lag vars seniorlag ligger i de högsta divisionerna, spelet går snabbare och då måste vi fatta beslut snabbare med och utan boll. Däremot så har det varit viktigt att fortsätta spela enligt vårt arbetssätt och inte anpassa oss för mycket utefter motstånd - det har redan lönat sig på kort sikt då vi kan föra spelet i längre perioder mot allt bättre lag.


Vi får hoppas att seriepremiären inte dröjer allt för länge, i väntan så ska vi planera träningsmatcher så att förberedelserna inte stannar av.

Jonas Carlberg ny huvudtränare för U-19
2019-07-23 16:00

Jonas Carlberg, i våras assisterande tränare för Dam, tillträder som huvudtränare för U19, detta efter att Jonas fått förändrade arbetsförhållanden inom läraryrket inför kommande läsår. 


- Klubbledningen var förstående inför mitt beslut vilket jag uppskattar. Det är svårt att föreställa mig att arbeta för en annan förening än LB07, vi alla tänker långsiktigt och jobbar för att verksamheten som helhet ska utvecklas. Så jag är väldigt glad att vara kvar i LB07 och i synnerhet glad över att få arbeta med U19 spelarna som klubben är väldigt rädda om.  


Under hösten har Jonas även blivit antagen till UEFA Elite Youth som är högsta ungdomstränarutbildningen, så förhoppningsvis påverkar det träningsmiljön positivt. 


Vi önskar Jonas och killarna lycka till inför höstsäsongen. 

Ny huvudtränare
2019-07-08 20:00
Det är nu klart med ny huvudtränare för laget. 

Jag har varit en tillfällig lösning sedan i maj och nu kan vi presentera att Jonas Carlberg leder laget hädanefter. 

Angående beslutet så har Jonas motiverat att det passar bra med hans nya arbetsförhållanden i höst men framförallt för att han tror stenhårt på U19s kapacitet och vilja att utvecklas till seniorspelare. I höst kommer Jonas även genomföra UEFA Elite Youth, högsta ungdomstränarutbildningen, så förhoppningsvis påverkar det lagets träningsmiljö positivt.  

Jonas kommer ansvara för träningarna när de börjar igen, Michael kör på liksom Ali. 

Som alltid finns jag med i bakgrunden och ger tränarna stödet de behöver. Jag är väldigt nöjd med Jonas beslut och då jag numer även ansvarar för senior så behövdes en annan ledare för gruppen. Jag kommer under hösten att fokusera på att skapa ännu starkare samarbete mellan U17-U19-Herr och bygga en naturlig brygga för våra akademispelare till seniorlaget. Med vänlig hälsning, 

Sebastian Jonsson Sport och Akademiansvarig